top of page

Laatste loodjes

Hallo friends and family!

De laatste loodjes wegen hier echt het zwaarst. Gelukkig ben ik er na volgende week vanaf! Maar wanneer je voor de unief continu papers moet schrijven, is de goesting om voor de fun een blog te schrijven ver te zoeken... Iedereen hier is druk bezig want het zit er hier bijna op. (Unief dan toch, ik ben nog niet direct thuis hoor). Soit, genoeg gezaagd ;-)

Tussen alle bib-sessies door, hebben we de afgelopen dagen onder andere nog eens wijn geproefd (wat dacht je nu ;-)) en hebben we Jasmine haar verjaardag gevierd met een poolparty en een braai. Het is hier steeds zonniger en warmer aan het worden en I love it! Het enige nadeel? Blijkbaar hebben ze hier in Stellenbosch een zomerwind... Hoewel de verkoeling vaak heel welkom is, heb je hierdoor niet door dat de zon wel echt brandt! Wanneer ik van mijn kot naar de bibliotheek wandel (amper een kleine kilometer) zijn mijn armen vaak een beetje rood verbrand wanneer ik aankom, oeps :-(.

Het kreeftenkleurtje is blijkbaar ook één van de kenmerken waaraan je een toerist kan herkennen. Op een blog vond ik '14 ways to humiliate yourself in Cape Town'. Wanneer nietsvermoedende toeristen hun kleren uitdoen om beter te bruinen, eindigen ze vaak met een killer-sunburn. (Vader, moeder en Klaas, jullie zijn bij deze gewaarschuwd ;-))

Gelukkig heb ik wel goede vooruitzichten want volgende week krijg ik bezoek, hoera! Mama, papa en Klaas komen een week naar Zuid-Afrika en ik kijk er echt belachelijk hard naar uit. We gaan sowieso veel lekker eten en goeie wijn drinken en veel bijpraten, maar ook daarnaast is het programma goed gevuld. Hiken, kajakken, surfen, wilde dieren en walvissen spotten... Dat het maar snel volgende week zaterdag is ;-)

Daarna is het even terug in de bib te doen want ik heb nog twee examens in November. Omdat ik voor elk vak al bijna de helft van mijn punten heb gekregen doorheen het jaar, hangt er dus minder van de examens af. Al maar goed, want met mijn plannen voor november-december zal er van studeren niet veel in huis komen :-p

We gaan namelijk met een groep van 12 drie weken door Namibië en Botswana trekken, met zo'n 4x4 Jeep die een tent op het dak heeft. Cool he?! Ik kan niet wachten om wat meer van het continent Afrika te zien want de Western Cape en vooral Stellenbosch is nogal een westerse bubbel. We plannen om weken door de woestijn te rijden met af en toe een hike, een river rafting, een safari... (Dat ik voor dit alles eigenlijk een nier moet verkopen laat ik even buiten beschouwing)

Het zijn nu écht de laatste loodjes en tegen dat jullie, mijn lieve studerende vrienden, verzuipen in het werk kan ik lekker chillen. Love you!!

xxx,

JJ

bottom of page